3... 2... 1... GO! - Reisverslag uit Deventer, Nederland van Tessa Gurp - WaarBenJij.nu 3... 2... 1... GO! - Reisverslag uit Deventer, Nederland van Tessa Gurp - WaarBenJij.nu

3... 2... 1... GO!

Door: tvginsuriname

Blijf op de hoogte en volg Tessa

02 Februari 2012 | Nederland, Deventer

Zo, mijn eerste reisverslagje.
Want het gaat bijna gebeuren: Tessa gaat naar Suriname. Nu ben ik nog thuis, maar het leek me leuk om alvast te vertellen wat ik precies ga doen daar.

Bijna driekwart jaar geleden heb ik besloten om stage te gaan lopen in het buitenland. Om verschillende redenen heb ik voor Suriname gekozen. Mijn school (Saxion Deventer) heeft goede contacten met het stagebureau daar, in vergelijking met andere landen. Daarbij komt dat er standaard elk jaar studenten vanuit mijn opleiding naar dezelfde plek gaan. Hierdoor zijn er genoeg verhalen en tips die we te horen hebben gekregen. Je krijgt daardoor een beetje een idee wat je kunt verwachten. Ook gingen hier al meerdere studenten van mijn jaar naar toe, waardoor ik deze reis niet in mijn eentje hoef te maken.
De hele zomer heb ik ook heel veel gewerkt om de centjes bij elkaar te krijgen. Daarom is het ook wel fijn dat ik er ook genoeg tijd heb om 'vakantie' te vieren. Dit heb ik denk ik ook wel even nodig.
We gaan met 8 studenten (inclusief mezelf) uit mijn jaar (3e) en een student uit een jaar hoger. De studenten uit mijn jaar ken ik al een tijd, met vier er van heb ik ook een tijd in de klas gezeten.
De kamerindeling hebben we al voor elkaar. We hebben gehoord dat we in ons appartement een hele verdieping hebben met z'n allen, wat natuurlijk super leuk is.

In totaal ben ik tien en een halve week weg (specifieker van zondag 5 februari tot 19 april). Van deze tweeënhalve maand, loop ik 7 weken stage en mag ik de rest van de tijd naar eigen besteding invullen. De stage is van maandag tot en met vrijdag van ongeveer 8 tot 1 uur. Hierna is het gewoon te warm om nog druk bezig te zijn.
Zoals je (als het goed is) wel weet, doe ik de pabo. In deze stage sta ik dan ook zo'n beetje volledig voor de klas. Ik heb gehoord dat er op mijn stageschool grote klassen zijn, van zo'n 40 leerlingen. Nu ben ik vooral klassen tot 30 leerlingen gewend, dus dit zal wel even wennen zijn.
Maar ja, als ik geen uitdaging wilde, had ik net zo goed thuis kunnen blijven!

Ik begin met mijn stage op maandag 13 februari, zodat ik daarvoor tijd heb om aan het klimaat te wennen en om de stad te verkennen. Wel wil ik in die eerste week een keer langs mijn stageschool om kennis te maken.
Ik heb gehoord dat ik om er te komen, drie kwartier met de taxi heen en terug moet. Nu gaan we met drie studenten op dezelfde school stage lopen, waardoor we deze kosten (die véél lager zijn dan in Nederland) kunnen delen.
Verder gaan we in onze vrije tijd natuurlijk van alles doen. We zijn van plan tripjes te doen naar de binnenlanden van Suriname, dus echt de jungle in. Verder worden er nog veel meer activiiteiten aangeboden, waar we vast genoeg leuke dingen uit kunnen zoeken.
Verder kunnen we natuurlijk ook lekker zwemmen, eten, stappen en dergelijke.
Ik vermaak me er vast prima!

Nog drie nachtjes slapen en dan ga ik toch echt weg. Het dringt nog helemaal niet echt tot me door. Natuurlijk heb ik al heel veel dingen gekocht die ik mee neem, ligt mijn koffer al half ingepakt op mijn kamer en geef ik een afscheidsfeestje, nog steeds heb ik het idee dat het nog heel lang duurt voor ik wegga.
Maar het dringt vast wel door wanneer ik afscheid van mijn familie heb genomen, ik 9 uur in het vliegtuig heb gezeten en ik een klap in mijn gezicht krijg van de warmte (het is daar nu ongeveer 30 graden) wanneer ik het vliegtuig uit stap.

Ik zal regelmatig een update doen, zodat jullie kunnen lezen wat ik allemaal meemaak.
Ik ga jullie allemaal missen, dus laat af en toe eens wat van je horen.=)

Heel veel liefs,
Tessa

• 02 Februari 2012 - 17:25

Douwe:

Hey juf Tessa, spannend allemaal hoor. Ik wens je succes bij de verdere voorbereidingen en heel veel plezier daar in Suriname. Net als bij Hannes heb ik je in mijn favo's gezet en ga je zeker volgen. Hou je taai!!!!!!!!

• 04 Februari 2012 - 08:56

Joke:

Ha, Tessa, we wensen je een hele leuke tijd toe, zal je blijven volgen via deze site. Goede reis morgen, snik,snik afscheid nemen valt niet mee. Brengen jos en gerda je weg? Groetjes Joke.

• 06 Februari 2012 - 16:12

Hanneke De Lange:

Schatje! Ik heb niet eens een reactie geplaatst *shame on me!*
    Ik besef het ook nog niet echt dat je op dit moment gewoon aan de andere kant van de wereld bent! Hoe is je reis gegaan, beetje rustig verlopen? Je bent er nu pas 1 dagje, maar al een beetje kunnen wennen aan het weer? Aaah, we moeten snel weer eens bijkletsen, ik kan niet wachten om wat van je te horen!
    Heeeel veel liefs!