Boomkippen en witte stranden
Door: tvginsuriname
Blijf op de hoogte en volg Tessa
11 Februari 2012 | Suriname, Paramaribo
Er zijn weer een aantal dagen voorbij gegaan, hier in het zonnige Suriname. Dus nu weer een update!
Omdat wij langer dan een maand in Suriname blijven, hebben we een tochtje naar de vreemdelingendienst gedaan. Onderweg daar naartoe werd ik ineens helemaal niet lekker en ben na die tijd ook niet mee gegaan met de rest naar de centrale markt, maar ben ik terug gegaan naar mijn appartement. Hier heb ik bijna twee uur met het thuisfront geskypet (geskyped, geskypt?), waar heel toevallig iedereen aanwezig was. Leuk om ze allemaal te hebben gezien en te hebben gesproken (ook al viel de verbinding enkele keren uit of was het heel slecht).
Later op de dag zijn we met de meiden uit eten geweest en daar hebben we roti gegeten. Yumm!
De dag er na hebben we onze stageschool een bezoekje gebracht. Ik loop stage op de Santodorpschool, een dorpje op ogeveer drie kwartier rijden, samen met twee andere studenten. Het was allemaal heel indrukwekkend, wel totaal anders dan in Nederland. We (Michaëla, Jacco en ik) hebben er voor gekozen om alle drie in klas 1 (groep 3) stage te gaan lopen. Zo kunnen we elkaar ook helpen met dingen waar we tegenaan lopen. Deze groep had sowieso mijn voorkeur omdat ik deze nog niet eerder heb gehad. De groepen zijn groot, mijn klas telt 40 leerlingen. We hebben even kort in de klas gekeken en daarna zijn we met de taxi terug nar huis gegaan. We gaan proberen of we misschien met de schoolbus mee kunnen, omdat de taxi duur wordt als je 35 dagen 20 srd (5 euro ongeveer) per persoon moet betalen. maandag gaan we dan echt beginnen met stage. De eerste week gaan we alleen maar observeren en dan bouwen we het aantal lessen steeds op.
De rest van de middag hebben we lekker bij het zwembad doorgebracht (wat een marteling hè?). In de boom bij het zwembad zat een boomkip (een groene leguaan die elke dag vanaf op het zelfde tijdstip en vanaf het zelfde takje naar beneden poept),
Die avond zijn we uit geweest bij Havanna Lounge. Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad.
De volgende dag konden we uitslapen. Kon wel, maar dat lukte niet. Ik sliep rond kwart voor 5 en rond 7 uur was ik wakker door de warmte. De rest van de dag was ik dus ook wel een beetje duf.
We zijn met en bootje naar de overkant van de Suriname Rivier gegaan, naar Nieuw Amsterdam. Het was hier heel mooi, we hebben ook veel foto's gemaakt. Met de man die dit bootje bestuurde gaan we een andere keer op zoek naar dolfijnen en gaan we daarna de plantages bekijken. Super geregeld dus!
Ook deze avond zijn we weer uit eten geweest. Ik ben benieuwd of we überhaupt nog wel zelf gaan koken tijdens ons verblijf hier. Maar het is gewoon zó goedkoop, dat de boodschappen voor het koken waarschijnlijk duurder zijn. Ik denk dat we vanaf volgende week het vakantiegevoel een beetje uit gaan zetten, dan gaan we dus beginnen met de stage en kunnen we niet meer doen waar we maar zin in hebben. Natuurlijk gaan we ook leuke dingen doen, maar dit moeten we dan nog maar even inplannen.
Vandaag gaan we richting White Beach gaan, waar je echt het caribische gevoel krijgt (als het goed is!). Witte stranden,, palmbomen, dat soort werk.
Ik vermaak me hier dus prima, het besef dat ik hier alleen nog 9,5 week blijf, is er nog niet helemaal. Maar goed, ik ben ook nog lang niet klaar met Suriname. Er is zo veel dat ik nog wil doen en zien. En daar is dus gelukkig nog genoeg tijd voor.